Lindra plus ledsalva är nu utvärderad

Tre bruna glasburkar med orange ledsalva.

Jag har smort in mina smärtande armbågsleder med min senaste hemkokta ledsalva. En gång per dag under sju dagar. Den har gjort sitt jobb, det vill säga, lindrat min värk, så nu känner jag att jag kan gå ut med receptet.
 
Jag har medvetet valt ut ingredienser innehållande aktiva ämnen som har följande dokumenterade egenskaper: cirkulerande, antiinflammatoriska, smärtlindrande och vårdande; såsom djävulsklorot, arnica, hästkastanj och johannesört. Örtoljorna och tinkturerna har jag tillverkat själv, men de går säkert att köpa också.
 
Jag ser följande användningsområden för salvan: smärtstillande vid led- och muskelvärk, inflammation eller bristningar i senor och muskler, sträckning, stukning, svullnad, ryggskott och nackspärr.
 
Eftersom detta är en potent salva, innehållande starka tinkturer och en hel del eterisk olja, så räcker det att jag masserar in en lagom mängd på det smärtande området 1 gång per dag.

Så här gör jag min ledsalva

Det blev cirka 400 ml på detta receptet
66 gram bivax
1 1/2 dl arnicaolja
1 1/2 dl johannesörtolja
2 msk djävulsklorotstinktur
1 msk arnicatinktur
1 msk hästkastanjtinktur
1 msk vallörtstinktur
1 tsk älggrästinktur
20 droppar eukalyptus eterisk olja
20 droppar vit kampfer eterisk olja
20 droppar rosmarin eterisk olja
 
Smält bivaxet i en rostfri bunke i varmt vattenbad. Häll i oljorna och låt alltihop smälta igen. Lyft bunken ur vattenbadet, rör om med vispen en stund och tillsätt sedan tinkturerna i en fin stråle. Rör tills salvan börjar tjockna. Tillsätt de eteriska oljorna när salvan håller en temperatur på 25 grader. Häll upp eller spritsa ledsalvan i väl rengjorda burkar. Sätt gärna etiketter på burkarna med information om dess innehåll och verkan. Håller i cirka ett år.

Ta hand om dig
Örtagumman
 
Ps. Som med alla läkeväxter är det mycket viktigt att du är försiktig och att du läser på ordentligt om dem.
 
Foto: Örtagumman


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *