Om Örtagumman


Bild på Örtagumman och ringblommor i bakgrunden.

Jag heter Mona Lundgren och bor mitt i norra delen av Skåne, i växtzon 2-3. Att hålla på med läkeväxter/örter i alla dess former är en fantastiskt rolig hobby och avstressande terapi för mig. Jag känner stor tacksamhet för att jag besitter denna kunskap, och för alla de gånger jag kunnat, och fortfarande kan, hjälpa mig själv, min familj och vänner.

Med Örtagumman.se vill jag inspirera och dela med mig av min örtkunskap. Jag tillverkar örtoljor, salvor, cerat, tinkturer och örtteer till mitt husapotek. På denna sida kommer jag dela recept, erfarenheter och annat kul inom natur och trädgård som intresserar mig. Inläggen kommer spontant när jag har gjort något som jag tycker är värt att dela med mig av. Det är viktigt att vi vårdar och delar den traditionella örtkunskapen om de svenska läkeväxterna. Något som jag som Örtagumman gärna är en del av, och därför har jag gjort denna hemsida.

Förutom min hemsida så finns jag även på Instagram och Facebook.

Örtkurs för nybörjare

En gång per år håller jag och Linda Persson på Hälsofröet en omtyckt örtkurs för nybörjare. Örtvandring, grundläggande örtkunskap och tillverkning av ringblomssalva är några av de aktiviteter som ingår. Kursen är en halvdagskurs och hålls i Månstorp, strax utanför Perstorp.

Säljer salvor och cerat

Sedan 2022 är jag registrerad hos kemikalieinspektionen och får sälja egentillverkad tassalva och noscerat. Jag säljer dem hemifrån och på lokala marknader. Och nu även via min webbutik, som kan vara bra för er som inte har möjlighet att göra eget. Eftersom produkterna tillverkas till känsliga tassar och nosar, så är de självklart helt ofarliga att få på mänskliga sådana.

Bara för att det är naturligt betyder det inte att det är ofarligt

Jag känner stor respekt för kraften och potensen i våra läkeväxter. Informationen som jag lägger ut är en mix av egna erfarenheter och annan information. Jag gör mitt yttersta för att den ska komma från säkra källor. Tänk på att det är av största vikt att du själv läser på ordentligt om de växter och örter du planerar att använda. Eftersom ansvaret för vad du gör ligger på dig.

Övrigt om mig

Jag bor i hus med en lättskött trädgård i söderläge. Min trädgård består av gräsmatta, några rabatter, mysiga hörnor, stort trädäck och gott om plats för odlingsbäddar och krukor. Vidare är mina favoritblommor vitsippan och den vackra rosen Chandos beauty, som har den mest fantastiska doft. Favoritläkeväxt är kamomill och favoritkryddörten är helt klart rosmarin. Jag tror på ett samspel mellan komplementär/alternativ medicin och skolmedicin, då båda behövs i vårt samhälle.

Förutom att jag är en entusiast med stort intresse för svenska läkeväxter, örtkunskap, trädgård och natur, så arbetar jag som Klangmassage Praktiker, Stresscoach och Mindfulnessinstruktör. Jag driver min egen verksamhet Mona Lundgren Klangmassage & Stresshantering

Följ Örtagumman i sociala medier

Följ Mona Lundgren Klangmassage och stresshantering på FaceBook

Ta hand om dig!
Örtagumman

Integritetspolicy