Nya hostsirapen är silad och provsmakad!

Hostsirap på granskott och timjan och honung silas i ett nylonfilter.

Burken med nya hostsirapen på granskott och timjan (till receptet) fick stå i fem veckor, sen blev det dags att sila den. Du vet att den är klar när hostsirapen är gyllene och trögflytande, och granskotten ska ha tappat all sin gröna färg. Timjanen ändrar sig inte nämnvärt i färg.

Kulören på hostsirapen kan ju variera beroende på vad du varvar örterna med. Vissa använder flytande honung, strösocker eller farinsocker, och då blir det också en annan färg på slutresultatet.

Så, hur blev då smaken på min blandning av granskott och timjan?

Jo då, smaken blev riktigt god. Jag kunde känna smak av både granskott och timjan. De hostdämpande egenskaperna blir säkert också bra. Får återkomma i ärendet om/när jag får hosta.

Ta hand om dig
Örtagumman

Gran – Picea abies
Granskott skördas på försommaren

Timjan – Thymus vulgaris
Blommar juli till augusti. Skördas året om.

Ps. Som med alla läkeväxter är det mycket viktigt att du är försiktig och att du läser på ordentligt om dem.

Foto: Örtagumman


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *