Om cerat på kamomill och humle


<< Till butiken

Kamomill och humle är båda vårdande och lugnande, och sheasmör är mjukgörande och återfuktande. På vintern är ceraten extra bra för att skydda mot kyla och torrhet eftersom de är vattenfria.

Jag tillverkar ceraten själv. Kamomillen och humlen är från egen odling. Om du vill göra din egen salva så hittar du receptet här.

INNEHÅLLER ENDAST NATURLIGA RÅVAROR
  • Olivoljeutdrag på kamomill
  • Rapsoljeutdrag på humle
  • Sheasmör Nilotica
  • Naturligt E-vitamin
  • Bivax
BESKRIVNING

Kamomill- och humleceratet mjukgör och vårdar torr hud. Skyddar mot kyla och torrsprickor.

Kamomill- och humleceratet passar ypperligt till alla sorters nosar och tassar och är ofarligt vid förtäring om detta skulle råka ske. Försiktighet rekommenderas dock vid känd allergi mot korgblommiga växter (Asteraceae) eller mot någon annan av ingredienserna i produkten.

Sheasmör Nilotica skyddar, mjukgör och är fuktighetsbevarande, och passar liksom kamomillen, även den till torr, irriterad och torr hud.

Bivax i salvan vårdar, mjukgör och ger ett skyddande skikt på huden. Bivaxet i salvan är ett suveränt skydd under vintertid när det är kallt ute, eftersom den är helt vattenfri. Den skyddar mot väder och vind genom att avvisa kyla och vatten, samtidigt som den bevarar fukt och värme. 

DOKUMENTERADE EGENSKAPER

Studier visar att kamomill har inflammationshämmande och sårläkande egenskaper vid utvärtes användning.
Humle har antibakteriell egenskaper och sårläkande egenskaper.

BIVERKNINGAR – INTERAKTIONER

Ofarligt för både människa och djur. Mycket sällsynt med biverkningar. Försiktighet rekommenderas dock vid känd allergi mot korgblommiga växter (Asteraceae) eller mot någon annan av ingredienserna.

Om du vill tillverka eget cerat så hittar du receptet här.

Källa: Läkemedel från naturen (en integrerad del av medicinen) av Lars Bohlin, Jan G Bruhn, Robert Burman, år 2013, sid 158-159.