Om min ringblomssalva


<< Till butiken

Ringblomma hör till de växter jag alltid ser till att ha i trädgården eftersom den är
användbar till så mycket. Blommorna är bra vid olika typer av hudproblem som torr hud, torrfläckar, självsprickor, sår, hudinflammationer, utslag och eksem.

Jag tillverkar salvan själv. Ringblommorna är från egen odling. Om du vill göra en egen salva så hittar du receptet här.

Innehåller endast naturliga råvaror
  • Rapsoljeutdrag på ringblomma
  • Sheasmör Nilotica
  • Bivax
  • Eteriska oljor: Apelsin, Grapefrukt, Lavendel
  • Naturligt E-vitamin
Beskrivning

Ringblomssalvan är bra för torr hud, torrsprickor, eksem, utslag, insektsbett, hudinflammationer, småsår och brännskador. Kan motverka bakterier och kan därför vara bra som läkande och vårdade salva vid småsår. På vintern är salvan perfekt för att skydda mot kyla och torrhet.

Ringblomssalvan passar ypperligt till alla sorters tassar och nosar och är ofarligt vid förtäring om detta skulle råka ske. Försiktighet rekommenderas dock vid känd allergi mot korgblommiga växter (Asteraceae) eller mot någon annan av ingredienserna i produkten.

Sheasmör Nilotica skyddar, mjukgör och är fuktighetsbevarande, och passar liksom ringblomman, även den till torr, irriterad och skadad hud.

Bivax i salvan vårdar, mjukgör och ger ett skyddande skikt på huden. Bivaxet i salvan är ett suveränt skydd under vintertid när det är kallt ute, eftersom den är helt vattenfri. Den skyddar mot väder och vind genom att avvisa kyla och vatten, samtidigt som den bevarar fukt och värme.

Ringblommans dokumenterade egenskaper

Förstudier visar att ringblomsextrakt har virus-, bakterie- och inflammationshämmande egenskaper. Dessutom finns studier som belyser dess förmåga att främja sårläkning och en studie som visar dess kapacitet att stimulera nybildningen av blodkärl, vilket spelar en viktig roll i läkningsprocessen vid skada.

Biverkningar – interaktioner

Ofarligt för både människa och djur. Försiktighet rekommenderas dock vid känd allergi mot korgblommiga växter (Asteraceae) eller mot någon annan av ingredienserna.

Förvaring

Stängt lock, i rumstemperatur.

Om du vill tillverka din egen ringblomssalva så hittar du receptet här.

Källa: Läkemedel från naturen (en integrerad del av medicinen) av Lars Bohlin, Jan G Bruhn, Robert Burman, år 2013, sid 190-191.