Här går jag i väntans tider!

Örtoljor och tinkturer i gula och röda toner i glasburkar som står på en fönsterbräda.

Här går jag i väntans tider! Skakar och vänder på mina burkar, och ser till så att alla örter är täckta. Åhhh, jag vill ju bara få börja sila dem.

Vissa oljor låter jag stå i 4 veckor och andra i 6 veckor. Likadant med mina tinkturer. Jag har egentligen ingen bra förklaring till varför det skiljer sig åt mellan burkarna, mer än att ”så har jag alltid gjort och det har blivit bra”. Jag har helt enkelt testat mig fram genom åren. Och testa hur du bereder dina örter kan du ju göra, men sen vad gäller användningen så måste du vara ordentligt påläst gällande till vad och hur örten ska användas.

Vi är många som håller på med örter och vi gör troligtvis en del saker annorlunda. Det härliga med det är att så länge det fungerar, så är det ju helt ok. Det viktigaste, tycker jag, är att du är ordentligt påläst om växten och dess verksamma ämnen, så att du inte far illa av den. Sen om du bereder den som jag gör eller har en egen filosofi om beredningen är ju bara upp till dig.

I fönstret finns just nu: johannesörtolja, ringblomsolja, lavendelolja, kamomillolja, johannesörtstinktur, röllekatinktur, arnicatinktur och tinktur på röd solhatt.

Ta hand om dig
Örtagumman

Foto: Örtagumman


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *